Small-Cash-boxen: Tel-Oor maakt het verschil!

Tel-Oor lanceerde op 14 april het project “SmallCash” dat tot minstens eind mei zal duren. In normale omstandigheden kookt Tel-Oor met voedseloverschotten een gezond 3-gangen menu samen met kansarmen. Door de Corona-uitbraak is dit tijdelijk niet mogelijk maar zij laten hun klanten niet in de kou staan.

Tel-Oor kreeg van de Koning Boudewijnstichting 10.000 euro toegewezen voor hun project “Small Cash”. Zij bezorgen mensen die het minder breed hebben, tweemaal per week een maaltijd die ze zelf moeten bereiden. De klant betaalt 2 euro voor een volwassene en 1 euro voor een kind. Eénmalig wordt er een startersbox geleverd met olie, bloem, mayonaise, boter, melk, zout, peper, koffie, ketchup,… In de “Small Cash” boxen vinden de klanten klaargemaakte soep, ingrediënten voor een hoofdgerecht, een dessert en een vieruurtje.

In het licht van de gezondheidscrisis door COVID-19 steunt de Koning Boudewijnstichting de actoren op het terrein die zich in deze gezondheidscrisis mobiliseren om de meest kwetsbare mensen te helpen. De stichting heeft snel geld vrijgemaakt. Al bijna 500 enveloppes van 10.000 euro zijn toegekend via een versnelde en vereenvoudigde procedure. Het is geld dat in deze noodsituatie het verschil maakt.

Mensen bij het OCMW van Arendonk gekend als kwetsbaar en ook de vaste bezoekers van Tel-Oor zijn de klanten van “Small Cash”. Tel-Oor heeft een capaciteit van 100 boxen per dag. Medewerkers van Tel-Oor stellen met de vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale de boxen samen met de nodige zorg en omzichtigheid. De Boxen worden daarna aan huis geleverd.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!