Huiswerk-kast voor huiswerk-klas

Al geruime tijd begeleiden vrijwilligers van het Rode Kruis het huiswerkklasje van Tel-Oor. 
Tel-Oor is een initiatief van Mekanders vzw in samenwerking met de gemeente Arendonk voor mensen die financiële en sociale uitdagingen trotseren. Twee dagen per week kunnen zij tegen een zeer democratische prijs van een vers driegangen-menu genieten in zaal de Ontmoeting. De kinderen van deze gezinnen krijgen op die momenten huiswerkbegeleiding indien gewenst. Enkele medewerkers van Cartamundi in Turnhout waren gecharmeerd door het huiswerkklasje en besloten dit initiatief financieel te steunen. In samenwerking met de bibliotheek en in overleg met de vrijwilligers en medewerkers van Tel-Oor groeide het idee van een ‘huiswerk-kast’. Deze mobiele, multifunctionele kast is openklapbaar en bevat een bureautje en veel opbergruimte voor allerlei educatief materiaal. De kinderen kunnen hierin op een rustige manier en in een veilige omgeving hun huiswerk maken, met de nodige ondersteuning indien nodig.

Donderdag 25 april is in de bibliotheek van Arendonk deze ‘huiswerk-kast’ van het huiswerkklasje officieel geopend. Ook kunstenaar Pros Jespers en dorpsdichter Saskia van de actie ‘ ’t is gedeurd ’ waren van de partij. Al schilderend en dichtend sprokkelden zij een mooi bedrag bij elkaar waarmee ze de kast vulden met nieuwe boeken en spelletjes.

DANKJEWEL voor alle warme reacties en steun voor ons huiswerkklasje.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!