Gezocht: vrijwilliger met interesse in houtbewerking

Enkele bewoners van woonhuis De Hei werken graag met hout. Palettenhout verwerken zij tot herbruikbaar materiaal. Ze demonteren de paletten, verwijderen de nagels en verzagen het hout dat niet goed is tot brandhout. Het goede hout wordt gebruikt om bijvoorbeeld vogelkastjes, bierkratten voor de brouwer of aanmaakblokjes te maken. Duurzaam en sociaal ondernemen!

Wij zoeken vrijwilligers die onze bewoners hierin kunnen begeleiden. Dit hoeven niet direct een vakmannen te zijn. Het gaat vooral om het begeleiden van enkele bewoners bij deze houtactiviteit in de Swing (zaaltje aan het woonhuis). Dit atelier houtbewerking staat nog in de kinderschoenen. Om het 100% te doen slagen zoeken we vrijwilligers om het mee te begeleiden en verder uit te werken. We willen starten met halve dagen per week. Dit is zeker af te spreken. Ook de inrichting van de werkplaats staat nog open voor aanpassingen. In de Swing hebben we veel ruimte. Alvast een groot voordeel!

Heb je interesse om bijvoorbeeld één keer in de week onze bewoners in het houtatelier te begeleiden? Of ken je iemand die dit leuk zou vinden? Van harte welkom! De vriendschap en dankbaarheid van onze bewoners krijg je er gratis bij.

Heb je interesse of vragen? Neem vrijblijvend contact op met Rigo Van Craenendonck, coördinator van woonhuis De Hei: rigo.vancraenendonck@mekanders.be of 014 37 52 00.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!