ActiviteitenCentrum

Praktische info

Voor wie? 

  • Voor volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke, sociale en/of zintuiglijke beperking
  • Voor mensen die omwille van hun beperking niet terecht kunnen in het reguliere of beschutte arbeidscircuit
  • Leeftijd: 21 - 65 jaar

 

Contact

ActiviteitenCentrum
Deroissart 3
2370 Arendonk
014/ 67 04 04
0472 60 34 34

Teamcoach
Ellen Hermans

Pedagoog
Marcella Loeffen
0472 29 07 56

Het ActiviteitenCentrum richt zich tot een diverse doelgroep. Onze cliënten kunnen in groep werken en hun individuele wensen kenbaar maken. Ze zijn in staat om op een arbeidsmatige manier aan dagbesteding te doen. Vanuit hun eigenheid werken ze mee aan een product.

De drie belangrijkste pijlers van onze werking zijn het sociaal restaurant, de tweedehands-kledingswinkel en ons lekkernijenatelier. Hiermee beantwoorden we ook aan twee belangrijke maatschappelijke vragen: Dagelijkse kost voor onze senioren-klanten en kleding een tweede leven geven. Onze cliënten maken mee het verschil.

Het team begeleiders is heterogeen samengesteld. Met hun eigen talenten en temperament dragen ze bij aan het geheel. We streven naar een zo goed mogelijke zorg op maat. Binnen onze mogelijkheden ondersteunen we ook onze cliënten in hun thuissituatie. Samenwerken met de gezinscontext leidt tot een kwaliteitsvolle zorg. Ons team is in staat om op een groepsdynamische wijze de groep te coachen, tot een goed product te komen en dit met voldoende oog voor de noden van de individuele cliënt.

Natuurlijk is het niet altijd werken. We organiseren ook ontspanning, uitstapjes en werkvrije weken. Onze vestiging is gelegen in het centrum van Arendonk en goed bereikbaar voor alle mensen.

Buurtrestaurant zonder beperking 

De hoofdactiviteit van het ActiviteitenCentrum (AC) is het runnen van het sociaal restaurant. Volwassenen met een beperking bereiden dagelijks een driegangenmenu voor de senioren van Arendonk. Onder deskundige begeleiding kunnen zij in het AC heel waardevol werk verrichten in de keuken of de zaal van het sociaal restaurant. Ieder volgens zijn eigen specialiteit en voorkeur. De ene staat liever in de keuken en ontplooit zich als een echte (sous-)chef achter het fornuis. De ander spreekt andere vaardigheden aan in de zaal door de senioren te plezieren met een praatje en het eten netjes op te dienen. Gelukkig zijn er ook cliënten die aan de afwas hun ei kwijt kunnen. Zowel de begeleiders als de senioren-klanten waarderen iedere schakel en ieders werk even hard. Als team verrichten ze heel waardevol werk en dat is een enorme boost voor hun zelfvertrouwen.

De senioren van Arendonk kunnen iedere werkdag in het buurtrestaurant terecht voor een warme, gezonde driegangen maaltijd. Minstens even belangrijk is het sociaal contact dat deze mensen hier kunnen meepikken.

Tweedehandskledingwinkel TweedeAnders

Duurzaam, lokaal en sociaal shoppen. Het kan bij TweedeAnders, de tweedehandswinkel van dagbesteding AC. Een cadeautje voor je kleinkind? Een nieuw kleedje tegen Pasen? Een sjaaltje voor bij die blauwe jas? Een nieuwe handtas? ... Je vindt het allemaal bij TweedeAnders!

TweedeAnders is gevestigd in het prachtige pand gekend als 'Het Witte Huis', Vrijheid 31 in Arendonk (014/44 31 00).
Het Witte Huis is open: dinsdag, woensdag en donderdag: 14u - 16u 

Lekkernijenatelier Lekker Anders

Allerlei lekkernijen met lokale en huisgemaakte producten: Honingwafeltjes met honing van de lokale imker * Notenkoekjes * Koekjes met huisgemaakte confituur. Te koop in het sociaal restaurant en onze winkel Tweede Anders. 

Recent nieuws

thumbnail Woensdag 19 juni 16u-18u: Koopavond Tweede Anders
Woensdag 19 juni 16u-18u: Koopavond Tweede Anders

Sla je slag! Alles aan 1 euro! #2370arendonk

lees verder
thumbnail Het AC bij de politie!
Het AC bij de politie!

Het AC weet nu precies wat de politie allemaal doet en hoe hard de sirenes kunnen klinken.

lees verder
thumbnail Om potten en vingers van af te likken
Om potten en vingers van af te likken

De cliënten van het AC maken 72 porties heerlijke chocomousse. Niets gaat verloren. De pot moet niet meer afgewassen worden.

lees verder
thumbnail Het AC zet haar klanten en cliënten in de bloemetjes.
Het AC zet haar klanten en cliënten in de bloemetjes.

Op deze Valentijnsdag zet het ActiviteitenCentrum haar klanten en cliënten in de bloemetjes met een driegangenmenu met een extra vleugje liefde

lees verder

Op zoek naar zorg? 

Contacteer ons!
Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!