Dienst vrije tijd

Praktische info

Voor wie? 

  • Voor mensen die nood hebben aan een babbel of een tasje koffie 
  • Voor mensen van alle leeftijden uit de omgeving van Turnhout

 

Contact

Dienst Vrije tijd
De Merodelei 203
2300 Turnhout
Tel: 014/44 35 54
GSM: 0491/15 76 48

Coördinator
Wouter Maegh

Vrijetijdsactiviteiten op maat 

Bij de Dienst Vrije Tijd hebben we elke maand een divers aanbod aan vrijetijdsactiviteiten‘s avonds of in het weekend Deze zijn laagdrempelig en betaalbaar. We gaan regelmatig op zoek naar nieuwe ervaringen. Daarnaast proberen we inclusief te werken en sluiten we regelmatig aan bij activiteiten uit het reguliere aanbod. 

We hebben ook een ontmoetingsruimte die drie werkdagen (maandag, dinsdag en donderdag) per week open is van 10u tot 13u. Je kan er genieten van een babbel en een tasje koffie. We vinden het belangrijk dat dit een laagdrempelige en veilige plek is. We willen zowel ondersteunen als stimuleren. We geloven in de kracht van inspraak en participatie. Je kan actief meewerken aan het vrijetijdsaanbod in de ontmoetingsruimte: zelf activiteiten organiseren met de werkgroep of je inzetten als tooghelper. Zowel in de ontmoetingsruimte als in de vrijetijdswerking kunnen we beroep doen op een groot team van vrijwilligers. Zij vormen mee de motor van onze werking. 

We willen kracht- en mensgericht werken. We vertrekken vanuit ieders mogelijkheden en niet vanuit een beperking. We stimuleren om persoonlijk te groeien. We hebben oog voor elke bezoeker of deelnemer en proberen zoveel mogelijk op maat te werken, op eigen tempo en ritme. We geloven sterk in de kracht van verbondenheid en solidariteit. De ontmoetingsruimte en de activiteiten bieden kans tot ontmoeting en groepsvorming. We vertrekken vanuit een respect voor ieders eigenheid en zetten in op de uitbouw van een vertrouwensrelatie. Waar nodig werken we samen met de mensen die voor jou als deelnemer of bezoeker belangrijk zijn.  

Wil jij dat ook? Kom eens langs. 

Recent nieuws

thumbnail Achter de schermen van de Warande
Achter de schermen van de Warande

Via het buddyproject Knipoog: samen met een vrijwilliger naar een voorstelling

lees verder
thumbnail Bye Bye Bubbels!
Bye Bye Bubbels!

De eerste echte activiteit van Dienst Vrije Tijd sinds lang is eindelijk een feit.

lees verder
thumbnail Creatief talent van vrijwilligster Lore
Creatief talent van vrijwilligster Lore

Creatief talent Lore tovert een prachtige tekening op het raam van Dienst Vrije Tijd in De Merodelei.

lees verder
thumbnail Minigolven in het Stadspark
Minigolven in het Stadspark

Enkele bezoekers van Dienst Vrije Tijd laten zich van hun sportiefste kant zien in het stadspark van Turnhout.

lees verder

Heb je een zorgvraag? 

Contacteer ons!
Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!